Nieuws over Bedrijventerrein De Hoef

Wonen tussen kantoren begint op De Hoef

Het eerste kantoorgebouw op bedrijventerrein De Hoef wordt momenteel omgebouwd naar 37 huurappartementen. ,,Je kunt hier terecht voor huurprijzen waar je elders in de stad niets voor krijgt.''

Bij zijn afscheid als stadsarchitect in 2010 zei Noud de Vreeze al dat het westelijk deel van De Hoef, nabij station Schothorst, volop mogelijkheden bezit om de nieuwe stadswijk te worden van Amersfoort. Hij wees op de, toen al, extreem hoge leegstand van kantoren in dit gebied. Maar het plan verdween in een la en De Vreeze bleef een roepende in de woestijn.

Zes jaar later is het tij gekeerd. Vluchtelingenstromen en nieuwe doelgroepen zoals psychiatrische patiënten vragen hun eigen plek op de Amersfoortse woningmarkt, die toch al zwaar overspannen is. En de leegstand in de kantoren is sinds 2010 alleen nog maar toegenomen. Met een leegstandspercentage van bijna 25 procent prijkt Amersfoort in de bovenste regionen van de landelijke ranglijsten.

Lees het volledige artikel


Kantorenpark De Hoef wordt nieuwe stadswijk

Een deel van bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort-Noord wordt de komende tien jaar omgevormd tot een woonwijk. Er komen tweeduizend woningen.

Op het westelijke deel van De Hoef, ten noorden van station Schothorst, staan vooral kantoren. Een groot deel daarvan staat al jaren leeg. Amersfoort wil een flink aantal van deze kantoren om laten bouwen naar appartementengebouwen. Ook ziet het stadsbestuur mogelijkheden voor nieuwbouw. Zes- tot achthonderd (30 tot 40 procent) van de in totaal tweeduizend nieuwe woningen zou sociale huur moeten worden.

Het is voor het eerst dat Amersfoort serieus werk lijkt te gaan maken van de grootschalige ombouw ('transformatie') van leegstaande kantoren naar woningen. Tot nog toe verwees de gemeente altijd naar de eigenaren. Die moesten het initiatief nemen. Maar nu de woningnood drastisch toeneemt - de wachttijd voor een huurwoning is inmiddels acht jaar - en er maar geen einde lijkt te komen aan de crisis op de kantorenmarkt - een kwart staat leeg -, kan Amersfoort twee vliegen in een klap slaan.

Lees het volledige artikel


Platform De Hoef, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@dehoef.nu, Telefoon: 033-2540709
Kvk: 30145022 BTW nr.:NL806662529B01


Meld je aan voor de Nieuwsbrief

© 2019 Alle rechten voorbehouden